Kwaliteit en (h)eerlijk vlees van de Piemontees
Piemontese runderen groeien lang door zonder te vervetten. De groei bestaat vooral uit de aanleg van spiermassa. Daardoor ontstaat een superieure vleeskwaliteit: fijne vleesdraad en erg malse biefstuk. Een fijn skelet (laag beenpercentage) zorgt voor een hoog slachtrendement. Veel bespiering over het gehele lichaam, weinig vetaanzet en dus vetarm en daarnaast ook nog eens cholesterolarm.
De kwaliteit van het vlees wordt zowel door slagers als consumenten gewaardeerd. De fijnheid van het vlees maakt dat het zeer mals is.
Dierenwelzijn staat bij ons hoog in het vaandel. Ons vlees is dan ook afkomstig van dieren die een goed leven hebben gehad. De koeien lopen in het voorjaar en de zomer buiten in de wei, samen met hun kalveren. Na het weideseizoen blijven de stieren op stal en worden daar met een gevarieerd rantsoen afgemest. Gelukkig hebben we een gezonde veestapel. Medicijngebruik, waaronder antibiotica, is dus een hoge uitzondering.
Pagina’s
- Afrekenen
- Bereiding
- Bestellen
- Boerderijverkoop
- Cholesterolarm
- Contact
- Fokkerij
- Fokvee te koop
- Fotoboek
- Home
- In de media
- Kenmerken
- Keuringen
- Kwaliteit
- Links/downloads
- Mijn Account
- Raseigenschappen
- Raskenmerken
- Sample Page
- Stal
- Stal “Molenzicht”
- Stamboek
- Te koop
- Van Vught Veebedrijf
- Vervoer
- Vleespakketten
- Winkel
- Winkelmand