Raseigenschappen Piemontese
Het Piemontese ras heeft een aantal onderscheidende eigenschappen, die in onze ogen erg belangrijk zijn.
Dankzij een specifiek gen begint de luxe bespiering van onder andere de achterhand pas aan te zetten na de geboorte. Een groot voordeel daarvan is dat vrijwel alle kalveren probleemloos op natuurlijke wijze kunnen worden geboren.
De kalveren blijven circa 5 à 6 maanden bij de moeder zogen, zodat er sterke, goed ontwikkelde dieren uitgroeien, met een lange levensduur.
Door de dieren af te mesten op stro wordt een optimale groei bereikt.
Piemontese runderen groeien lang door zonder te vervetten. De groei bestaat vooral uit de aanleg van spiermassa. Daardoor ontstaat een superieure vleeskwaliteit: fijne vleesdraad en erg malse biefstuk. Een fijn skelet (laag beenpercentage) zorgt voor een hoog slachtrendement. Veel bespiering over het gehele lichaam, weinig vetaanzet en dus vetarm en daarnaast ook nog eens cholesterolarm.
De kwaliteit van het vlees wordt zowel door slagers als consumenten gewaardeerd. De fijnheid van het vlees maakt dat het zeer mals is.
Pagina’s
- Afrekenen
- Bereiding
- Bestellen
- Boerderijverkoop
- Cholesterolarm
- Contact
- Fokkerij
- Fokvee te koop
- Fotoboek
- Home
- In de media
- Kenmerken
- Keuringen
- Kwaliteit
- Links/downloads
- Mijn Account
- Raseigenschappen
- Raskenmerken
- Sample Page
- Stal
- Stal “Molenzicht”
- Stamboek
- Te koop
- Van Vught Veebedrijf
- Vervoer
- Vleespakketten
- Winkel
- Winkelmand